Frågor och svar

Vi har sammanställt vanliga frågor och svar:

Hur långt i förväg bör jag beställa min brudklänning? – Vi rekommenderar att man beställer sin klänning senast 6 månader innan sitt bröllop för att hinna med att justera klänningen utan stress. ( Vi har ett stort lager på klänningar till direktförsäljning)

Hur lång leveranstid är det på brudklänningarna? – Det brukar ta mellan 4-5 månader att få hem sin brudklänning. Ibland finns klänningen på lager hos leverantören då kan vi ha den här inom 14 dagar. Men det är inga problem att köpa sin klänning närmare inpå när vi har ett stort lager hemma.

Betalning? – Man betalar en handpenning på 50% av klänningen vid beställning. Vid köp av klänning i butik betalar du direkt. Betalning sker via Kort eller Bankgiro.

Kan jag fullgöra hela min look i endast en provning? – Självklart, inte nog med att det flesta brudar hittar sin klänning under första provningen utan också blir klara med alla accessoarer såsom slöja, tiara, smycken m.m.

Vad kostar en bröllopsklänning?- Vi har klänningar från 2900kr och uppåt.

Erbjuder ni uthyrning? – Vi har försäljning och ingen uthyrning- Vi ändrar klänningen efter dig för bästa möjliga passform. Du slipper otrevliga överraskningar som trasig klänning eller smuts fläckar.

När och vem utför sömnadsändringar? – Vi på cinderella utför allt sömnads arbete som önskas. Vi bokar in en tid för ändringen som passar. Vi bedömer en ungefärlig kostnad. För klänningar som är köpta hos oss kommer priset bli reducerat.

Är det något speciellt jag ska tänka på inför prövning av kläder hos er? – Ring eller maila för att boka in en tid för prövning. Fundera lite kring hur du vill se ut den dagen du gifter dig. Sedan kommer du till oss ensammen eller med något smakråd. Det viktigaste av allt är att ha ett öppet sinne. Bli inte förvånad om du hittar klänningen redan vid första prövningen.

Tips inför provning:

Om tiden finns så rekommenderar vi att komma i god tid till oss. Det brukar vara väldigt skönt att välja bröllopsklänning när man hittat den rätta.

Leta inspiration och kolla runt på olika typer av klänningar men försök att inte låsa dig vid en stil eller modell. Ofta blir det något annat när man kommer och provar. Därför är det väldigt viktigt att du har ett öppet sinne.

Fundera på vad ni har för budget för kläderna och prova inte klänningar över din budget om du inte är beredd på att gå upp i pris, genom att det skiljer sig i material och uppbyggnad mellan olika prisklasser på klänningarna.

Om du önskar ta med smakråd men tänk på att många med starka åsikter kan göra valet svårare för dig. Det viktiga är att du trivs i klänningen.

Blivande brudpar behöver samla sina tankar och prova i lugn och ro, provningen av bröllopskläder är ju en stor del i planeringen,
så det är viktigt att det känns och blir rätt.